Den perfekte Norgestur!

Ingenting er bedre enn en topptur eller skogstur med din beste venn, og god planlegging legger en trygg ramme for gode opplevelser! Under følger noen gode råd til hva man bør tenke på før man tar av sted:

Riktig utstyr

  • En god sele, kobbel og eventuelt et magebelte kan gjøre turen ekstra komfortabel og effektiv.
  • Dersom man ønsker at hunden skal få litt ekstra trening kan en kløv være en god måte å trene opp muskulaturen på. Vær obs på at hunden skal være passert to år før man starter trening med kløv, og legger vekt i den. Det er også viktig at man bruker god tid til tilvenning slik at hunden blir vant til den ekstra vekten, så bruk alltid kløven tom i starten. Etter hvert kan man gradvis begynne å fylle på lik vekt på begge sider av kløven, bygg opp vekten i front av veskene, nærmest hundens skulderparti. Vekten skal ikke overskride 30% av hundens egen vekt. På denne måten reduserer man risiko for skader.

Mat og drikke

Hunder har som oss, godt av pauser med påfyll av næring og vann underveis på lengre turer.

  • Våtfôr av høy kvalitet er supert å ta med seg! Da får hunden ekstra energi, samt væsketilførsel (for friske hunder er Hills a/d diett en super lunsj hvor hunden får i seg mye næring på lite volum).
  • Det finnes også egne vannflasker til hunder med innebygget skål. Husk å ta med nok vann, særlig på varme dager.

Pass på sommervarmen!

  • Den deilige sommerheten kan vær anstrengende for alle hunder, og spesielt kortsnutede (brachycephale) er predisponert for overoppheting. Legg turen til tider på dagen hvor det ikke er for varmt, og pass på å ta hyppige pauser hvor man tilbyr friskt vann. Ha gjerne med en kjølematte eller lignende. Les mer om heteslag her!
  • Bruk solkrem på områder som er lite pelsatt og utsatt for sol!
  • Solbriller til hund er viktig for å beskytte øyner mot UV-strålene, spesielt ved lengre opphold ved sjø og/eller snøkledd landskap.
  • Poter: Husk 5-sekundersregelen før du legger ut på tur! Legg baksiden av hånden din mot underlaget, dersom du ikke kan holde den komfortabelt mot underlaget i 5 sekunder er det for varmt for hunden din å gå der. Husk at potesalve også bør brukes på sommeren da små poter tørker fort ut på varme dager. Potesokker hjelper for hunder som har tynn lærhud under potene, beskytter mot slitasje ved lengre vandringer på ru fjellunderlag og beskytter dersom hunden har fått sår.
  • Algeforgiftning: Vær obs på at det kan oppstå algeoppblomstring spesielt i stillestående, grunne vann. Dette kan føre til algeforgiftning dersom hunden drikker av vannet. Symptomer på algeforgiftning avhenger av hvilken art alger det dreier seg om, samt konsentrasjon og mengde hunden har fått i seg. De vanligste symptomer på algeforgiftning er allmenn uro, skjelvinger, irritert hud/slimhinner, oppkast og diaré. Andre symptomer kan være bleke slimhinner, svakhet, respirasjonsbesvær og dårlig koordinasjon som kan gå over i kramper. Det tryggeste er derfor alltid å ta med rent vann til både seg selv og hunden.

Alle varer finner du på vår nettbutikk vetkomplett.no - spør oss gjerne om hjelp! :)

Flåttbeskyttelse:
Flått kan bære med seg sykdommer som kan overføres til hund. Vi anbefaler å bruke flåttbeskyttelse i form av trygge, reseptbelagte preparater da disse har gode sikkerhetsstudier for dyrearten de skal brukes til. Det finnes flere alternativer til flåttbehandling som; dråper, halsbånd, tabletter og spray. Våre veterinærer står klare for å gi gode råd.

Båndtvang:
Kontroller lokale regler for båndtvang. Unngå at hunden jager beitedyr eller forvolder skade på viltlevende dyr.

Akutt sykdom eller skade

  • Førstehjelpsskrin er viktig å ha med i sekken på lengre turer! Sandviken Dyreklinikk har utviklet to ulike førstehjelpspakker tilpasset hund og katt, ta kontakt for mer info.
  • Noter deg kontaktinfo til nærliggende dyreklinikk dersom uhellet skulle være ute. Sandviken dyreklinikk har veterinærer tilgjengelig i hele sommer og klinikken har vanlige åpningstider (mandag til torsdag: 08.00-18.00, fredag: 08.00-1600, lørdag-søndag: steng). Utenom klinikkens åpningstid kan man ringe Veterinærvakten i Bergen kommune (tlf: 820 90 060) dersom man har behov for veterinærhjelp i Bergen og omegn.
Filippa på tur

God tur!

Sandviken
Addresse:
Sandviken Dyreklinikk AS
Org nr: 918783148
Sandviksbodene 65 B
5035 Bergen

Kontakt:
Åpningstider:
Mandag-torsdag: 08:00-18:00
Fredag: 08:00-16:00
© 2022 Sandviken Dyreklinikk. All right reserved.
Bestill time